Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Storm st1 hi

Storm

Kaspar Astrup Schröder / DK, TH, 2013 / 35 min.

Storm is drie jaar oud. Hij verhuist met zijn Deense vader, Thaise moeder en kleine broer naar Bangkok. Daar is alles nieuw voor hem, van het eten tot de tuk-tuktaxi en de taal. Storm geniet volop van deze veelkleurig wereld en wij genieten met hem mee. 

Storm 46168936 ps 1 s high

In deze korte documentaire van de Deense productiemaatschappij Sonntag Pictures kijken kleuters door de ogen van een leeftijdgenoot naar een heerlijke nieuwe wereld. Die is vreemd, maar toch heel herkenbaar. Hoewel: sprinkhanen en kikkers op je bord, dat maak je maar zelden mee!

Storm rijdt met z”n ouders door de stad in tuk-tuks. En met Nieuwjaar mag hij iedereen natmaken met waterpistolen. Storm omarmt deze wonderlijke wereld met groot enthousiasme, en wij mogen delen in zijn opwinding. Storm is een unieke film; de stijl is documentair zonder de wereld van het kind uit het oog te verliezen.

Vertoning met Nederlandse stemmen. Vooraf Pietje Precies van Martin Schmidt (DE 2010), een animatiefilmpje van zes minuten en Dodu - The Cardboard Boy (Pt 2010), een animatiefilmpje van vijf minuten.

Alle kinderen die Storm heten mogen van 6 februari t/m 6 maart gratis naar de film (mits begeleid door een betalende ouder/verzorger).

Details

Regisseur

Kaspar Astrup Schröder

Productiejaar

2013

Productieland(en)

DK, TH

Originele titel

Mig Thai

Lengte

35 min.

Drager

DCP non-encrypted

Storm st2 hi
Storm st3 hi
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op