Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Strange Way of Life (Pedro Almodóvar, ES/FR 2023)

Strange Way of Life

Bekijk trailer

Pedro Almodóvar / ES, FR, 2023 / 31 min.

Pedro Almodóvars antwoord op Brokeback Mountain, in 31 minuten, met Ethan Hawke en Pedro Pascal als cowboy Silva en sheriff Jake, geliefden van ooit in een miniwestern van nu, opgenomen bij Almería, locatie van Sergio Leones spaghettiwesterns uit de sixties.

poster Strange Way of Life (Pedro Almodóvar, ES/FR 2023)
Gek eigenlijk: toen Pedro Almodóvar de regie kreeg aangeboden van Brokeback Mountain (2005), het liefdesverhaal van twee cowboys, bedankte hij vriendelijk; Ang Lee nam zijn plaats in.

Almodóvar onthield wel een van de dialoogjes uit Ang Lee’s Oscarwinnende film. “Wat zouden twee mannen doen die op een ranch werken in het Wilde Westen?”, zegt cowboy Heath tegen cowboy Jack. Voor Almodóvar was het zinnetje de trigger om zijn versie van Brokeback Mountain te maken.

Opborrelende lust

Ethan Hawke en Pedro Pascal spelen met overtuiging twee mannen die ooit verwikkeld waren in een heftige liefdesaffaire, maar elkaar in geen vijfentwintig jaar hebben gezien. Als Silva de saloon binnenwandelt waar Jake zitting houdt, borrelt de lust weer op – maar een kwart eeuw afwezigheid eist zijn tol: wat zijn Silva's motieven? vraagt Jake zich af.

Het half uur durende Strange Way of Life ging in première in Cannes, waar de film werd onthaald als queer western in een klassiek, kinky jasje. Opgenomen in het decor van Sergio Leones spaghettiwesterns, en passend in Almodóvars ‘rijpe stijl’: films over gay mannen van middelbare leeftijd die terugblikken op hun leven.

Voorfilm

Strange Way of Life draait in Eye voor gereduceerd tarief in een programma van 45 minuten met twee voorfilms: Henk Loorbachs Kodog (NL 2020, 1') en Pablo (FR 2017, 10') van Julien Carpentier over de Franse tiener Pablo, die een dubbelleven leidt: 's avonds is hij rapper en overdag is hij als ruiter regelmatig op de manege te vinden.

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes with alcohol and/or drug usePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Pedro Almodóvar

Productiejaar

2023

Productieland(en)

ES, FR

Originele titel

Extraña forma de vida

Lengte

31 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Strange Way of Life (Pedro Almodóvar, ES/FR 2023)
still Strange Way of Life (Pedro Almodóvar, ES/FR 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op