Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Strawberry Mansion

Strawberry Mansion

Kentucker Audley, Albert Birney / US, 2021 / 91 min.

Deze surrealistische romantische komedie speelt zich af in een toekomst waarin de overheid dromen belast. Een dromen-taxateur raakt verstrikt in de dromen van een excentrieke oude dame die haar hele leven de belasting heeft weten te ontduiken. Een heerlijke snoepkleurige fantasie die doet denken aan het werk van Michel Gondry.

poster Strawberry Mansion

Het is het jaar 2035. Reclamemakers hebben het voor elkaar gekregen de dromen van mensen binnen te dringen, waardoor de overheid zich genoodzaakt ziet belasting te heffen. Dromen-taxateur James Preble reist naar het excentrieke huis van Arabella Isadora om haar dromen te onderzoeken. Terwijl hij haar onderbewustzijn verkent, opgeslagen op een enorme collectie VHS-banden, raakt hij tot over zijn oren verliefd.

De film is niet alleen heerlijk zoet, maar bevat ook de nodige maatschappijkritiek, à la de serie Black Mirror. Strawberry Mansion speelt zich af in de toekomst maar is allesbehalve futuristisch. De film zit vol vintage elementen uit verschillende decennia. Ook de cinematografie is bijzonder: de film is van digitaal omgezet naar 16mm.

Details

Persons under 9 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul languageScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Kentucker Audley, Albert Birney

Productiejaar

2021

Productieland(en)

US

Originele titel

Strawberry Mansion

Lengte

91 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

still Strawberry Mansion
still Strawberry Mansion

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op