Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Super 8

Super 8

Jeffrey Abrams / US, 2011

Een op aarde verdwaalde alien; een paniekerig reagerende overheid en een stel nieuwsgierige tieners. Met deze missing link tussen Close Encounters of the Third Kind en E.T. brengt regisseur J.J. Abrams een hartverwarmend eerbetoon aan zijn mentor én producent Steven Spielberg.

poster Super 8

Op een nachtelijk treinstation maken de tieners Joe, Alice en hun vrienden opnamen voor een Super8-film wanneer er onder hun ogen een trein ontspoort. De volgende dag trekt een eindeloze legercolonne hun stadje binnen en worden alle bewoners geëvacueerd. Op de ontwikkelde film ontdekken de vrienden wat de reden is van alle paniek: een buitenaards wezen is bij het ongeluk ontsnapt en houdt zich schuil in het stadje.

Abrams had met Mission Impossible III (2008) en de reboot van Star Trek (2009) al bewezen als regisseur op eigen benen te kunnen staan, toen hij dit supernostalgische juweel afleverde. Want ook Abrams was als puber al druk met film in de weer. Sterker nog, als vijftienjarige mocht hij samen met een vriend – Matthew Reeves, de latere regisseur van Cloverfield - het Super8-archief van Steven Spielberg op orde brengen. Die ervaring bleef hem levenslang bij, en nog regelmatig stelt Abrams zich tijdens het filmen de vraag: “What the hell would Spielberg do here?”

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Jeffrey Abrams

Productiejaar

2011

Productieland(en)

US

Originele titel

Super 8

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Steven Spielberg

Eye presenteert 8 juli t/m 31 augustus 2016 een zomer lang een overzicht van het werk van de succesvolste regisseur aller tijden. Op het programma staan twintig gezichtsbepalende films uit Spielbergs rijke carrière.

Lees meer
campagnebeeld Steven Spielberg – Meesterverteller
still Super 8
still Super 8
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op