Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Mikkel Guerra / ES, 2022 / 116 min.

Helena en Ivan, verliefd stel uit Barcelona met kind op komst, zet de volgende stap: leven op een boerderij, leven van een kurkeikbos. Het idyllische rurale bestaan stelt echter harde eisen, spanningen lopen op. Speelfilmdebuut Mikkel Guerra.

poster Suro (Mikkel Guerra, ES 2022)
Al hun vrienden juichen het besluit toe: Helena en Ivan verlaten Barcelona, een baby op komst, om het stadse bestaan te verruilen voor een minder stressvol bestaan in de bergen boven Girona. Daar heeft Helena een oude boerderij geërfd van haar tante. Het plan is om te leven van de opbrengst van 1.200 ha kurkeikbos.

Voortvarend gaat het stel aan de slag: Helena ontfermt zich over de verbouwing, Ivan trekt het bos in met de arbeiders van voorman Maurici. Het werk is zwaar en vergt kennis, als stadse jongen staat Ivan ver af van de locals. En er zijn meer problemen: Helena en Ivan hebben verschillende ideeën, een deel van de werkers is illegaal, bosbranden dreigen en geld om de arbeiders uit te betalen is er niet.

Het speelfilmdebuut van Mikkel Gurrea (Barcelona, 1985) is een verkenning van idealen, op de proef gesteld door de harde werkelijkheid. Daarmee sluit Suro (Fipresci Grand Prix, filmfestival San Sebastián 2022) aan bij het werk van andere Spaanse filmmakers die de trek naar het platteland als onderwerp nemen. Ze vertellen over een jonge generatie (stadse) Spanjaarden op zoek naar andere manieren van leven: antikapitalistisch en ecobewust.

Details

This movie contains scenes of violencePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Mikkel Guerra

Productiejaar

2022

Productieland(en)

ES

Originele titel

Suro

Lengte

116 min.

Taal

Catalaans, Frans, Arabisch, Spaans

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Suro (Mikkel Guerra, ES 2022)
still Suro (Mikkel Guerra, ES 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op