Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Boek

Symposium Film & Feminist Film Theories: boekpresentatie Feminisms

Wat is er sinds de jaren zeventig veranderd op het gebied van film en filmstudies, toen Laura Mulvey haar baanbrekende essay Visual Pleasure and Narrative Cinema publiceerde?

Boek

EYE en de Rijksuniversiteit Groningen presenteren een symposium over Film & Feministische Filmtheorieën, met een workshop en een speciaal programma bij de lancering van de publicatie Feminisms (Amsterdam University Press).

Na het middagprogramma (workshop) vindt tussen 19.00-21.00 de lancering plaats van een nieuw boek uit de internationale boekenreeks The Key Debates, een serie van Amsterdam University Press (AUP). Feminisms is samengesteld door Laura Mulvey en Anna Backman Rogers. De presentatie wordt verzorgd door Jeroen Sondervan van Amsterdam University Press.

De redactie van het boek neemt deel aan een rondetafelgesprek, samen met andere experts op het gebied van feministische theorievorming en leden van de Research School for Media Studies. Ter sprake komen kwesties als: waarom en hoe bestudeer je gender-gerelateerde zaken binnen de film- en televisiewetenschappen? Wat was en is de invloed van feministische films en projecten op het individu en de cultuur? Wat is er sinds de jaren zeventig veranderd binnen de filmwetenschappen, nadat Laura Mulvey haar baanbrekende essay Visual Pleasures and Narrative Cinema in Screen publiceerde?

Ook worden fragmenten vertoond uit een aantal spectaculaire avant-garde films van Laura Mulvey, deels gemaakt in samenwerking met Peter Wollen. De voertaal is Engels.

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op