Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Synecdoche, New York (Charlie Kaufman, US 2008)

Synecdoche, New York

Charlie Kaufman / US, 2008 / 123 min.

Een theaterregisseur (Philip Seymour Hoffman) worstelt met zijn werk en de vrouwen in zijn leven, terwijl hij een levensgrote replica van New York probeert te creëren als onderdeel van zijn nieuwe toneelstuk.

poster Synecdoche, New York (Charlie Kaufman, US 2008)

"In Synecdoche, New York van Charlie Kaufman speelt Philip Seymour Hoffman een regisseur die dé toneelvoorstelling van zijn leven wil maken. Maar… ze komt niet af. Ook niet na tientallen jaren. Prachtige film over theater maken vanuit een persoonlijke urgentie." (Ivo van Hove)

In 2008 maakte Kaufman, scenarist van Being John Malkovich, Adaptation. en The Eternal Sunshine of the Spotless Mind, zijn regiedebuut met het ambitieuze filmische bouwwerk Synecdoche, New York. Philip Seymour Hoffman speelt een fysiek in verval rakende theaterregisseur die al jarenlang werkt aan zijn steeds verder uitdijende magnum opus.

Zijn bestaan krijgt eindelijk betekenis nu hij weet wat hij wil: het naspelen van het leven. Die imitatie trekt hij tot in extremis door: in een loods wil hij tot in perfectie een deel van New York namaken.

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes showing explicit sexPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Charlie Kaufman

Productiejaar

2008

Productieland(en)

US

Originele titel

Synecdoche, New York

Lengte

123 min.

Taal

English

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Eye Classics

Klassiekers te over in de Eye-collectie. En we vertonen ze regelmatig, in allerlei programma’s. Met de nieuwe serie Eye Classics haalt Eye de filmgeschiedenis nog dichterbij. Wekelijks draaien we drie klassiekers uit de collectie onder één herkenbare noemer: Eye Classics.

Lees meer
campagnebeeld Eye Classics
still Synecdoche, New York (Charlie Kaufman, US 2008)
still Synecdoche, New York (Charlie Kaufman, US 2008)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op