Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Janis Rafa, Requiem To A Fatal Incident

Taste the Whip: Animals in Moving Image

Janis Rafa in gesprek met Maarten Reesink

Kunstenaar en filmmaker Janis Rafa in gesprek met Maarten Reesink (UvA). Hoe raakt Rafa's werk aan gebieden als dierenrechten, activisme, ethiek en media? Met de vertoning van filmfragmenten een een uitgebreide Q&A.

poster Taste the Whip: Animals in Moving Image (Janis Rafa)

Deze avond is een bijzondere samenwerking tussen Eye en UvA's Instituut voor Interdisciplinaire Studies, als onderdeel van het vak Food, Animals and the Environment.

Eye wijdt een tentoonstelling aan het werk van Janis Rafa. Deze avond gaat ze in gesprek met Maarten Reesink, werkzaam bij de afdeling Media en Cultuur en het Instituut voor Interdisciplinaire Studies van de Universiteit van Amsterdam, waar hij sinds 2008 college geeft over dier-mensstudies. Hij is mede-oprichter van het Centrum voor DierMens Studies (diermensstudies.nl), auteur van 'Dier en Mens: Onze band met andere dieren' (Boom, 2021) en co-auteur van 'Dierzaamheid: Duurzaam samenleven met dieren' (Noordboek, 2022).

Tijdens het programma worden Rafa's videowerken Requiem to a Fatal Incident (2015) en If I Ever Get A Monument Chickens Will Do It For Me [Requiem 3] (2020) vertoond, evenals een fragment uit haar film Kala azar (2020). Tijdens het gesprek komen onderwerpen aan bod zoals de afbeelding van dieren in de media; de rol van de camera binnen dierenrechtenactivisme; en het registreren van gemarginaliseerd dierlijk leven in stedelijke gebieden. Marian Cousijn, co-curator van de tentoonstelling, modereert het gesprek.

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all ages

Productiejaar

2023

Lengte

105 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Eye on Art

Eye on Art is een programmareeks op het raakvlak van film en andere kunsten. Eye on Art sluit aan bij de actualiteit, met voorstellingen rond hedendaagse kunstenaars en programma’s bij belangrijke tentoonstellingen, manifestaties en Eye-activiteiten.

Lees meer
still uit Cloacinae Serge Onnen & Sverre Fredriksen, NL 2017)
Jansi Rafa If I Ever Get A Monument Chickens will Do It for Me Requiem 3 2021
Janis Rafa, Requiem To A Fatal Incident
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op