Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Tengo suenos electricos (Valentina Maurel, CR/BE/FR 2022)

Tengo sueños eléctricos

Bekijk trailer

Valentina Maurel / BE, FR, CR, 2022 / 102 min.

In deze koortsige én gevoelige debuutfilm vuren een zestienjarige dochter en haar vader hun haat en liefde op elkaar af. De acteurs vielen in de prijzen voor hun onverschrokken verbeelding van een innerlijke oorlog tussen twee gekwetste zielen onder hoogspanning.

poster Tengo suenos electricos (Valentina Maurel, CR/BE/FR 2022)

Voor haar film keerde de Costa Ricaans-Franse regisseur Valentina Maurel terug naar Costa Rica waar ze opgroeide. Het blijkt de ideale setting voor dit broeierige coming-of-ageverhaal over de dunne lijn tussen liefde en haat. De ouders van Eva (Daniela Marín Navarro) zijn gescheiden. Ze verlangt ernaar om bij haar vader Martin (José Pablo Segreda Johanning) te wonen, weg van haar moeder en zusje die ze onuitstaanbaar vindt. Maar Martin is net zo stuurloos als zijn puberende tienerdochter.

In hun zoektocht naar genegenheid en stabiliteit richten ze hun verwarring en woede op elkaar. Eva ontdekt dat het voor de volwassenen in haar leven ook niet allemaal vanzelf gaat. De Belgische productie Tengo sueños eléctricos beleefde zijn wereldpremière op het Filmfestival van Locarno waar het maar liefst drie belangrijke prijzen won: de prijs voor Beste Regie, Best Actrice én Beste Acteur.

In een interview met Variety zei Maurel te houden van intieme cinema die sterk verankerd is in personages, disfunctionele jongeren en volwassenen in conflict met zichzelf. Als invloeden noemde ze onder meer filmmakers Claire Denis (Chocolat, 35 Rhums) en Lucrecia Martel (La niña santa). Maurel studeerde af aan de Brusselse filmschool INSAS.

Details

This movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Valentina Maurel

Productiejaar

2022

Productieland(en)

BE, FR, CR

Originele titel

Tengo sueños eléctricos

Lengte

102 min.

Taal

Spaans, Engels

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Tengo suenos electricos (Valentina Maurel, CR/BE/FR 2022)
still Tengo suenos electricos (Valentina Maurel, CR/BE/FR 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op