Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Terminator ii

Terminator 2 : Judgment Day

James Cameron / US, FR, 1991 / 137 min.

Zeven jaar na zijn hardhandige optreden in deel 1 keert de Terminator terug. Nu speelt Schwarzenegger een goedzakrobot die de heerschappij van een nieuwe generatie Terminators probeert te voorkomen. Regisseur Cameron pakt flink uit met de special effects, maar weet de donkere, aan Cronenberg herinnerende toon te bewaren.  

At10219811

'You're terminated, fucker' waren de laatste woorden die de verwoestende cyborg Terminator te horen kreeg in 1984, toen James Cameron en Arnold Schwarzenegger opzien baarden met hun voor die tijd ongekend spectaculaire sci-fi actionproductie.

In deel 2 blijkt de dodelijke cyborg van weleer de kant te hebben gekozen van de rebellen die zich verzetten tegen de heerschappij van de Terminators. Als goede robot beschermt Schwarzenegger de jonge John Connor tegen het nieuwste, onverslaanbare-want-soepeltjes-van-biomorfische- vorm veranderende model Terminator.

Cameron rekte de grenzen van de actiefilm op met dit topvermaak, mede dankzij het deadpan acteren van Schwarzenegger (“Hasta la vista, baby”) in eeuwig zwartleren jack. Net als Cronenberg toont de regisseur de donkere kanten van de techniek.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

James Cameron

Productiejaar

1991

Productieland(en)

US, FR

Originele titel

Terminator 2 : Judgment Day

Lengte

137 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

David Cronenberg

Eye presenteerde van 22 juni t/m 14 september 2014 een grote tentoonstelling rond regisseur David Cronenberg, die een cultstatus verwierf met zijn eigenzinnige films over de wisselwerking tussen lichaam, geest, technologie en massamedia. De tentoonstelling verkende de wereld van Cronenberg via het hoofdthema uit zijn films: de fysieke en psychologische transformatie van zijn personages.

Lees meer
campagnebeeld David Cronenberg – The Exhibition
Terminator2 0
T21
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op