Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Infiltrators 1

Terra Infirma: Infiltrators

Indringende documentaire over de dagelijkse beproevingen van Palestijnen als zij routes zoeken langs de barrières die Israël heeft opgeworpen op de Westelijke Jordaanoever/Jeruzalem, inclusief de zeven meter hoge muur. Een ijzingwekkend kat-en-muisspel. Inleiding door Sheyma Buali.

1080x1795 trembling landscapes

Met een handheld videocamera filmde Khaled Jarrar mensen en groepen die proberen gaten in de muur te vinden om langs de uitkijkposten te sluipen. Naar de 'andere kant' gaan vergt veel moed. Sommigen worden gepakt door de Israëlische soldaten, anderen bereiken hun bestemming. Het is een kat-en-muisspel waarin mislukking juist een aanzet is om met nog meer doorzettingsvermogen een nieuwe poging te wagen.

over Khaled Jarrar

Regisseur Khaled Jarrar, geboren in Jenin, stelde in 2004 zijn foto's tentoon bij de checkpoints van Howarra en Qalandya, zodat ze werden gezien door de Israëlische soldaten. Hij werd bekend door zijn ontwerp voor de eerste onofficiële Palestijnse postzegel die hij gebruikt om officiële paspoorten van mensen van alle nationaliteiten over de hele wereld mee af te stempelen.

inleiding

Inleiding door Sheyma Buali, sinds 2015 directeur van BBC Arabic Festival. Ze houdt zich bezig met media, film en beeldende kunst uit de Arabische wereld en is naast Commissioning Editor voor Ibraaz Channel en Creative Time Reports ook cultuurcorrespondent voor Asharq AlAwsat. Eerder werkte ze op het London Palestine Film Festival en de RAI International Ethnographic Film Festivals. De avond is samengesteld door Nat Muller, gastcurator van de tentoonstelling Trembling Landscapes: Between Reality & Fiction.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Trembling Landscapes

Landschap is een beladen begrip in het Midden-Oosten.* Aan de ene kant speelt een heftige mix van nationale en natuurlijke grenzen, conflicten over grondstoffen en gebied en (koloniale) geschiedenis. Aan de andere kant is het een rijke bron voor identiteit, traditie, en verbeelding.

Lees meer
Ali Cherri, The Disquiet
Infiltrators 2
Infiltrators 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op