Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Thampu (The Circus Tent) (Govindan Aravindan, IN 1978)

Thampu (The Circus Tent)

Govindan Aravindan / IN, 1978 / 129 min.

Een rondreizend circus arriveert in een afgelegen Indiaas dorp. Aravindan legt het circusleven vast in vrolijke, lyrische beelden, vanaf hun aankomst tot hun betoverende optredens en het inpakken van de spullen. Thampu was verloren gewaand en is nu prachtig gerestaureerd.

poster Thampu (The Circus Tent) (Govindan Aravindan, IN 1978)

Govindan Aravindan filmde Thampu in semi-documentaire stijl en werkte daarbij nauw samen met echte circusartiesten. Hij reisde met hen mee naar het dorp Thirunavaya aan de oevers van de Indiase Bharathappuzha-rivier, en maakte zo een van de meest poëtische films uit de Indiase cinema.

Aravindans vrolijke, lyrische meesterwerk verbindt de vergankelijkheid van het reizende gezelschap met onze onvermijdelijke eigen sterfelijkheid. Thampu (The Circus Tent) was verloren gewaand en is nu beeldschoon gerestaureerd.

“De prachtige, zorgvuldig gerestaureerde print brengt de magie tot leven op het filmdoek dankzij het observerende oog van Aravindan” (National Herald India)

Gerestaureerd door de Film Heritage Foundation, het World Cinema Project van de Film Foundation en Fondazione Cineteca di Bologna bij Prasad Corporation Pvt. Ltd’s Post – Studios, Chennai en L’Immagine Ritrovata Laboratory in Bologna, en in samenwerking met producent K. Ravindranathan Nair van General Pictures, en de familie van Aravindan Govindan.

Dit is onderdeel van

Details

Not (yet) rated

Regisseur

Govindan Aravindan

Productiejaar

1978

Productieland(en)

IN

Originele titel

Thampu (The Circus Tent)

Lengte

129 min.

Taal

Malayalam

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Restored & Unseen

Zet een paar filmliefhebbers bij elkaar en binnen de kortste keren gaat het gesprek over titels die nodig moeten worden ingehaald of juist teruggezien. Bij voorkeur op het grote doek, van erkende meesterwerken tot vergeten pareltjes. Restored & Unseen komt aan die vraag tegemoet, met tweewekelijkse voorstellingen van gerestaureerde klassiekers en herontdekte films, toegelicht door Eye-programmeur Leo van Hee of speciale gasten.

Lees meer
campagnebeeld Restored & Unseen
still Thampu (The Circus Tent) (Govindan Aravindan, IN 1978)
still Thampu (The Circus Tent) (Govindan Aravindan, IN 1978)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op