Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The adventure of tobisuke eye filmmuseum 3

The Adventures of Tobisuke

JP, 1949 / 77 min.

Een poppenspeler met een hersenbeschadiging moet de vallei van de dood doorkruisen gevuld met fantastische wezens, in deze vroege J-horror met geweldige decors. Eye vertoont ook drie andere films van Nobuo Nakagawa.

The adventure of tobisuke eye filmmuseum 1

Nobuo Nakagawa is de meester van de J-horror. In een van zijn vroege werken vertelt hij het fantastische verhaal van poppenspeler Tobisuke. Als hij het leven van O-fuku redt, loopt hij een ernstige hersenbeschadiging op, waarna hij niet verder dan drie kan tellen. Uit dankbaarheid neemt O-fuku hem mee naar haar moeder, die vertelt over een gouden vrucht die het geheugen kan herstellen. O-fuku en Tobisuke gaan samen op zoek naar het mysterieuze fruit, maar op de weg daarnaartoe zullen ze eerst de nodige bovennatuurlijke obstakels moeten overwinnen. Als ze de vallei van de dood doorkruisen komen ze allerlei vreemde wezens tegen, van de koningin van spinnen tot een moorddadige vrouw.

surrealistische schilderijen

In The Adventures of Tobisuke zijn al allerlei ingrediënten van de Japanse horroresthetiek te herkennen die zich in de jaren 50 en 60 in de Japanse filmstudio Shintoho verder zouden ontwikkelen. Acteur Ken'ichi Enomoto was een van de grote Japanse komische sterren van de jaren 30 en 40. Hij beweegt zich door een geweldige decor dat doet denken aan surrealistische schilderijen.

Details

Productiejaar

1949

Productieland(en)

JP

Originele titel

Enoken-no Tobisuke Boukenryoko

Lengte

77 min.

Taal

Japans

Ondertiteling

ENG

Drager

35mm

The adventure of tobisuke eye filmmuseum 4
The adventure of tobisuke eye filmmuseum 5
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op