Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The approach of autumn 3 c1960 toho co ltd

The Approach of Autumn

De film is ook bekend onder de Japanse titel Aki tachinu.©1960 Toho Co., Ltd.

Approachofautumn poster

De jongen Hideo verhuist na de dood van zijn vader van Nagano naar Tokio, samen met zijn onverschillige moeder. Hier ontmoet hij Junko, het enige kind van een alleenstaande moeder en de minnares van een rijke zakenman. Zij delen eenzelfde wrok van hun ouders: Hideo's moeder gaat ervandoor met een klant van de herberg waar ze werkte, waarna de jongen intrekt bij zijn working class oom en tante en in het familiebedrijf moet gaan werken. Zijn surrogaatbroer is de enige die naar hem omkijkt door hem af en toe mee te nemen op vrachtritjes.

Hideo groeit op in een wereld die hem totaal vreemd voorkomt, niet alleen vanwege zijn nieuwe woonplek, maar ook door de andere morele codes en gedragsregels die hij moet aanleren. Tokio, gefilmd in magnifiek CinemaScope, is in de ogen van Naruse een kracht op zichzelf, een stad die de Japanse familie uit elkaar kan rukken. The Approach of Autumn is de eerste film die Mikio Naruse zelf produceerde.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Mikio Naruse

De eerste feministische filmmaker van Japan, zo werd Mikio Naruse (1905-1969) genoemd. Naruses vrouwen, zoals ultiem belichaamd door zijn steractrice Hideko Takamine, zijn sterk, berekenend, vulgair, humoristisch, onafhankelijk én aantrekkelijk, omdat ze zich er veelal van bewust zijn dat hun lichaam hun enige kapitaal is. Naruse maakte films vanuit het gezichtspunt van de vrouw. Een uniek element binnen de mannenmaatschappij van de toenmalige Japanse filmwereld.

Lees meer
still Floating Clouds
The approach of autumn 1 c1960 toho co ltd
The approach of autumn 2 web c1960 toho co ltd
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op