Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The biggest little farm eye filmmuseum 1

The Biggest Little Farm

John Chester / US, 2018 / 91 min.

Vlak buiten Los Angeles verbouwt een echtpaar een uitgedroogde stuk land om tot een boerderij met zelfregulerend ecosysteem. Adembenemend gefilmde ode aan het idealisme, geschikt voor de hele familie.

Poster the biggest little farm eye filmmuseum

Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd. In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom waar te maken. Even buiten Los Angeles probeert het echtpaar een stuk dor land om te bouwen tot een boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma wordt hun droom langzaam werkelijkheid.

lieveheersbeestjes

Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuw probleem aan en worden ze geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Slakken blijken het favoriete hapje van de eend. The Biggest Little Farm is een ode aan het idealisme, en aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

Details

Regisseur

John Chester

Productiejaar

2018

Productieland(en)

US

Originele titel

The Biggest Little Farm

Lengte

91 min.

Taal

English

The biggest little farm eye filmmuseum 5
The biggest little farm eye filmmuseum 2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op