Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Black Ace

The Black Ace

Leo Maloney / US, 1928 / 62 min.

Hij was een van de pioniers van de vroege western: Leo. D. Maloney regisseerde in luttele twintig jaar maar liefst vijftig films en acteerde er in 150. In The Black Ace vertelt hij het verhaal van Texas Ranger Dan die wraak neemt op de moordenaar van zijn vader. Het Martin de Ruiter Ensemble galoppeert muzikaal mee.

still The Black Ace

In de oertijd van de film, nog ver voordat het bekende Hollywood-teken boven Sunset Boulevard zichtbaar was, richtte Maloney de Leo Maloney Studio op, gelegen in de zonnige San Bernardino-vallei. Hier regisseerde en produceerde hij in razend tempo een reeks films in de genres western, melodrama en detectivefilm, bedoeld voor de entertainment- en vaudevilletheaters aan de West- en East Coast.

Een van zijn eerste films luisterde naar de fraaie titel Why the Sheriff Is a Bachelor (1914), later volgden westerns als A Gamblin” Fool (1920), One Law for All (1920) en een van de eerste geluidsfilms, Overland Bound (1929)

In The Black Ace gaat Texas Ranger Dan (Don Coleman – een van Maloney”s steracteurs) op zoek naar de moordenaar van zijn vader, Cherokee Kaul. Zijn stiefvader Draw Evans, een voormalige bandiet, kijkt goedkeurend toe en schiet dappere Don te hulp…

Begeleidend ensemble: Martin de Ruiter (bandoneón), Thijs Havens (elektrische gitaar, keyboard), Andreas Suntrop (elektrisch gitaar, effecten).

Details

Regisseur

Leo Maloney

Productiejaar

1928

Productieland(en)

US

Originele titel

The Black Ace

Lengte

62 min.

Drager

35mm

still The Black Ace
still The Black Ace
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op