Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
IDFA 2023 The Driven Ones 1

The Driven Ones

Piet Baumgartner / CH, 2023 / 93 min.

Een groep ambitieuze business managementstudenten wordt zeven jaar lang gevolgd, vanaf hun prestigieuze studie aan de Zwitserse universiteit van St. Gallen tot de eerste jaren van hun (internationale) carrière. Een kijkje in een weinig bekende wereld.

poster IDFA 2023

Francisca, Tobias, Sara, David en Frederic studeren aan de Zwitserse universiteit van St. Gallen. Met elk een andere achtergrond volgen ze er een traject dat volgens de Financial Times het “beste programma in management wereldwijd” is. Hun doel is hetzelfde: excelleren in een carrière waarin geld en macht een grote rol spelen.

Zeven jaar lang volgt de regisseur deze jongvolwassenen nauwlettend. Van een headhunter-interview tot aan hun afzonderlijke successen en tegenslagen als consultant, entrepreneur of zakenman, hij is erbij. Hij vraagt ze naar hun dromen en ambities, gaat mee op vakantie of uit eten, bezoekt ouders, bereidt sollicitatiegesprekken voor, maakt overuren met hen in een hotelkamer.

Een glasheldere montage toont vijf verhalen van vijf verschillende mensen met ieder zijn of haar twijfels, euforische momenten, angsten en liefdesverdriet. Sadder and wiser blikken ze aan het einde van de film terug op hun aanvankelijke bevlogenheid en hoeveel daarvan op dat punt in hun leven nog over is. Via hun nog onbevangen blik wordt het publiek een kijkje gegund in een wereld die maar weinigen kennen.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Piet Baumgartner

Productiejaar

2023

Productieland(en)

CH

Lengte

93 min.

Taal

English, German, French, Mandarin Chinese

Ondertiteling

NONE

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2023

Documentaireliefhebbers kunnen donderdag 9 tot en met zondag 19 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 36ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2023
IDFA 2023 The Driven Ones 2
IDFA 2023 The Driven Ones 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op