Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Eye on Sound: The Eagle (Clarence Browd) (soundwave)

The Eagle

Clarence Brown / US, 1925 / 68 min.

Avonturenfilm met in de hoofdrol Rudolph Valentino die toen, een jaar voor zijn vroege dood, op de hoogtepunt van zijn roem was. Studenten Compositie van de HKU Muziek en Technologie componeerden de muziek die live wordt uitgevoerd door het Keuris Ensemble onder leiding van Henry Kelder.

poster The Eagle (Clarence Brown, US 1925)
The Eagle is losjes gebaseerd op de postuum gepubliceerde roman Dubrovsky uit 1841 van Alexander Poesjkin. Een luitenant in het Russische leger trekt de aandacht van tsarina Catharina II. Nadat hij haar avances afwijst en vlucht, vaardigt ze een bevel uit voor zijn arrestatie, dood of levend. Wanneer hij hoort dat zijn vader is vervolgd en vermoord, zet hij een zwart masker op en gaat als The Black Eagle uit op wraak.

De figuur van de Black Eagle bestaat niet in de roman en werd geïnspireerd door Douglas Fairbanks als Zorro in The Mark of Zorro in 1920.

HKU Meets Eye' is een bijzondere jaarlijks terugkerende live performance bij een stille fillm. Studenten Compositie van de HKU Muziek en Technologie componeerden muziek bij The Eagle. De score wordt live uitgevoerd door het Keuris Ensemble onder leiding van Henry Kelder.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Clarence Brown

Productiejaar

1925

Productieland(en)

US

Originele titel

The Eagle

Lengte

68 min.

Taal

live muziek, Engels

Ondertiteling

ZONDER

Drager

DCP

Onderdeel van

Eye on Sound

Met Eye on Sound focust Eye op de bijzondere relatie beeld en geluid. Verwacht live muziek bij stille films, live optredens van bandjes van nu bij klassiekers van toen, splinternieuwe scores bij films uit de veelzijdige Eye-collectie en bijzondere aandacht voor de vaak veronachtzaamde kunst van het sounddesign.

Lees meer
Eye on Sound: live muziek in Eye's arena (soundwave)
still The Eagle (Clarence Brown, US 1925)
still The Eagle (Clarence Brown, US 1925)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op