Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Eternal Daughter (Joanna Hogg, US/GB 2022)

The Eternal Daughter

Bekijk trailer

Joanna Hogg / US, GB, 2022 / 96 min.

Steractrice Tilda Swinton schittert opnieuw in een film van Joanna Hogg (The Souvenir), en dubbelt in de rol van moeder en (filmende) dochter. Bij terugkeer naar het familiehuis in Wales, nu een verlaten hotel, doemen spoken uit het verleden op.

poster The Eternal Daughter (Joanna Hogg, US/GB 2022)
Filmmaker Julie (Tilda Swinton) en haar moeder Rosalind (Tilda Swinton), reizen af naar het vroegere familiehuis in Wales, dat tegenwoordig gebruikt wordt als hotel.

In dit afgelegen landhuis, waar Rosalind haar jeugd heeft doorgebracht, sluimeren oude familiegeheimen die Julie ’s nachts wakkerhouden. Ze hoopt haar moeder beter te leren kennen, maar wordt geconfronteerd met schimmen uit het verleden. Hoe dicht kan je als dochter bij je moeder komen?

Indrukwekkend

Joanna Hoggs knipoog naar het spookverhaal richt zich – opnieuw – op de verhouding tussen moeder en dochter, een thema dat de Britse regisseur ook verkende in het veelgeprezen The Souvenir (2019) en The Souvenir: Part II (2021), beide met Tilda Swinton in de hoofdrol en beide eerder in Eye vertoond in het kader van Previously Unreleased.

Swinton zet een indrukwekkende acteerprestatie neer met haar vertolking van een moeder- en dochterfiguur, waarbij de moeder het onderwerp is van de film die de dochter maakt. The Eternal Daughter (2022) beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival van Venetië.

Voorfilm

Voorafgaand aan The Eternal Daughter ziet u de korte film Bekeken (3') van Kim de Ruyter uit 2021 uit de collectie van Eye. Deze animatie gaat over een ongemakkelijke ervaring waarin de hoofdpersoon bekeken wordt met een blik van afwijzing en bespotting. Wat volgt is een worsteling met haar zelfbeeld door middel van een agressieve interactie met haar reflectie.

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Joanna Hogg

Productiejaar

2022

Productieland(en)

US, GB

Originele titel

The Eternal Daughter

Lengte

96 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still The Eternal Daughter (Joanna Hogg, US/GB 2022)
still The Eternal Daughter (Joanna Hogg, US/GB 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op