Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still The Etilaat Roz

The Etilaat Roz

Abbas Rezaie / AF, 2022 / 93 min.

Terwijl Kabul wordt heroverd door de Taliban, beginnen de gepassioneerde journalisten op de redactie van Etilaat Roz zich steeds meer zorgen te maken. Hopeloosheid en angst nemen langzaamaan de overhand in deze snijdende film.

poster IDFA 2022

Volledig transparant, constant scherp op misstanden in de samenleving en politiek. De journalisten van de krant Etilaat Roz maken al tien jaar de best gelezen krant van Kabul. Maar wat doe je als dat werk praktisch onmogelijk wordt? Deze film volgt het team terwijl de stad wordt heroverd door de Taliban.

De krantenredactie werd een fort tussen augustus en oktober 2021, toen de Amerikanen vertrokken uit Afghanistan en de Taliban de macht heroverden. Vliegtuigen en geweerschoten klinken op de achtergrond, maar binnen de omheining gaat het werk door. Voor zover dat nog kan. Hoofdredacteur Zaki Daryabi, die altijd knokt voor de eerlijkste verhalen én de veiligheid van zijn werknemers, begint zich steeds meer zorgen te maken. Rekeningen worden geblokkeerd, censuur neemt de overhand en op straat worden journalisten mishandeld.

Medewerker Abbas Rezaie laat zijn camera constant draaien en laat zo zien hoe een gepassioneerde redactie alle hoop begint te verliezen. Een snijdend beeld van machteloosheid, met een kapitein die zijn schip niet wil verlaten.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Abbas Rezaie

Productiejaar

2022

Productieland(en)

AF

Lengte

93 min.

Taal

Dari

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op