Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The return of the living dead 03

The Fake-O’s + Return of the Living Dead

Aan zombies én punks geen gebrek in deze uiterst amusante horrorcomedy die de doden uit hun graf doet klauteren, waarna ze hongerig om 'brrainsss' vragen. De band The Fake-O’s treed op.

campagnebeeld FURY! Punk Culture, illustratie © Roel Smit

Deze eighties-klassieker weet de horror en zwarte humor perfect te combineren. In de kelder van een warenhuis ligt een stel geheimzinnige vaten opgeslagen. Die werden ooit per vergissing geleverd, want er staat 'Militair eigendom' in koeien van letters op geschreven.

De oude magazijnbediende disselt de nieuwe hulp een wild verhaal op – hij beweert dat de klassieke horrorfilm Night of the Living Dead zich op waargebeurde feiten baseerde, en dat de overheid alles geheim tracht te houden door gepekelde zombies in zulke tonnen te bewaren. En dan gaat er eentje per ongeluk open, en laat het warenhuis nu nét naast het kerkhof liggen, en laat daar nu nét een wilde zuippartij gaande zijn van een stelletje punks.

Fake O's: Dit Groninger viertal klinkt als een mengelmoes van hardcore giganten Black Flag, Circle Jerks en garagepunks The New Bomb Turks. Ze zijn pas een paar jaar bezig, maar klinken alsof ze rechtstreeks uit de jaren 80 komen. Het enthousiasme druipt ervan af: langer dan 20 minuten hebben de Fake O's nog nooit on stage gestaan.

In Cinema 2 is een ruime selectie (tweedehands) punkplaten te koop in de distro”s van Gummo Punks, Independent Outlet en Darcy Trash. Er is een bar in de zaal. Er zijn bij de film zit- en staanplaatsen.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

FURY! Punk Culture

Het is 1976, het tweede industriële tijdperk komt stuiptrekkend tot zijn einde en de oliecrisis is op een dieptepunt wanneer in de verloederde binnensteden van Londen, Amsterdam en New York een niet te negeren tegengeluid klinkt. Een oproep tot rebellie tegen het kapitalistische vooruitgangsdenken dat de zakken vult van de rijke minderheid. Het is een provocatieve schreeuw van tieners en twintigers die niet langer willen doen wat ouders, leraren en politici van ze verwachten.

Lees meer
campagnebeeld FURY! Punk Culture
Return of the living dead 02
The return of the living dead 01
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op