Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The French Dispatch (Wes Anderson, US/DE 2020)

The French Dispatch

Bekijk trailer

Wes Anderson / DE, US, 2020 / 103 min.

Wes Andersons nieuwste film is een tongue-in-cheek hommage aan het weekblad The New Yorker. Anderson vertelt over de scheidende redactie van een Amerikaans weekblad in een fictieve Franse stad; de drie beste verhalen uit het blad komen tot leven. All-star cast met Bill Murray, Owen Wilson, Adrien Brody, Tilda Swinton, Benicio del Toro en Elisabeth Moss.

poster The French Dispatch (Wes Anderson, US/DE 2020)

Naar het schijnt heeft de regisseur van The Royal Tenenbaums, The Life Aquatic with Steve Zissou en Isle of Dogs alle afleveringen van The New Yorker ingebonden op de boekenplank staan. Geen wonder wellicht dat zijn nieuwste productie een hommage is aan wat als het beste literaire blad van het Westelijk halfrond geldt.

En geen wonder dat Anderson, regisseur met voorkeur voor licht absurdistische twists, ervoor kiest om zijn verhaal over het fictieve weekblad The French Dispatch te situeren in de even fictieve Franse metropool Ennui-Sur-Blasé.

Vaarwelnummer

Hoofdredacteur Arthur Howitzer Jr. (Bill Murray) roept zijn redactie bij elkaar voor het maken van het laatste nummer van The French Dispatch. In het vaarwelnummer worden drie van de beste verhalen uit het blad opgenomen: over een kunstenaar die levenslang krijgt, studentenopstanden en een kidnapping die wordt opgelost door een chef-kok.

Voorfilm: Aline (3'40"), de muziekvideo die Anderson maakte ter gelegenheid van The French Dispatch.

...kleurrijke ode...een film die smeekt om meerdere keren bekeken te worden... (Algemeen Dagblad), ***** (Maricke Nieuwdorp, Algemeen Dagblad)

...heerlijk...film die nog jarenlang meegaat...stilistisch en inhoudelijk overdonderend...fraai gedetailleerd...kostelijk... (Het Parool), ***** (Joost Broeren-Huitenga, Het Parool)

...superieur...Als dit zijn debuutfilm was geweest, was het publiek van verbijstering achterover geklapt...geweldig...erg grappig...liefdevolle satire...heerlijk...perfect... (De Filmkrant)

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 9 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Wes Anderson

Productiejaar

2020

Productieland(en)

DE, US

Originele titel

The French Dispatch

Lengte

103 min.

Taal

Engels, Frans

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still The French Dispatch (Wes Anderson, US/DE 2020)
still The French Dispatch (Wes Anderson, US/DE 2020)

Ook nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op