Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Goonies

The Goonies

Een gevoelig, astmatisch jongetje, een lieftallig meisje, een altijd hongerig dikkertje, een inventief Chineesje en een binkie met een grote mond gaan op zoek naar de schat van een piraat.'Goonies never say die.' Steven Spielberg leverde het idee aan oftewel de storyline. 

poster The Goonies

Fantasievolle avonturenfilm waarin twee broers en hun twee vrienden een schatkaart van piraat One-Eyed Willy vinden en zo genoeg geld hopen te bemachtigen om hun huis van de ondergang te redden: een projectontwikkelaar wil van hun wijk een golfbaan maken. Op hun avontuurlijke pad vinden de kinderen niet alleen ondergrondse tunnels vol spectaculaire valstrikken maar ook een groepje slechteriken met de naam Fratelli. Deze schurkachtige vrouw en haar domme, criminele zoons hebben ook hun zinnen op de schat gezet.

De spectaculaire film zit vol met verwijzingen naar Indiana Jones (het jaar ervoor uitgebracht), videogames (helemaal nieuw en hot in de jaren 80) en swashbuckler-films. De storyline is van Steven Spielberg, door Chris Columbus (Harry Potter) omgezet in een scenario. The Goonies kreeg een cultstatus: jaarlijks maken vele fans een pelgrimstocht naar de opnamelocaties.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Steven Spielberg

Eye presenteert 8 juli t/m 31 augustus 2016 een zomer lang een overzicht van het werk van de succesvolste regisseur aller tijden. Op het programma staan twintig gezichtsbepalende films uit Spielbergs rijke carrière.

Lees meer
campagnebeeld Steven Spielberg – Meesterverteller
still The Goonies
still The Goonies
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op