Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Great Silence (Katrine Brocks, DK 2022)

The Great Silence

Katrine Brocks / DK, 2022 / 95 min.

Speelfilmdebuut van de Deense Katrine Brocks is een gelaagd portret van jonge vrouw die haar geloftes als non aflegt, maar wordt geplaagd door het verleden. Is getrouwd zijn met Jezus garantie voor zielenrust? Brocks liet zich inspireren door haar religieuze opvoeding.

poster The Great Silence (Katrine Brocks, DK 2022)

De 28-jarige Allma leidt al een tijdje een rustig bestaan als novice in een klooster waar ze binnenkort haar geloftes zal afleggen. Voor haar symbolische huwelijk met Jezus kan worden voltrokken, meldt zich echter broer Eric, een herstellende alcoholicus. Eric eist zijn deel van de vaderlijke erfenis op, gedaan is het met de kloosterlijke rust. De novice wordt gespeeld door de Noorse actrice Kristine Kujath Thorp (Ninjabay, Sick of Myself).

Tussen licht en donker

The Great Silence (Den store stilhed) is het speelfilmdebuut van de jonge Deense regisseur Katrine Brocks (1989). Ze baseerde haar vertelling over de strijd tussen broer en zus, tussen licht en donker, tussen het hardvochtig wereldlijke en het zuiver spirituele, op haar religieuze opoeding. Draagt niet ieder mens meerdere kanten in zich? Is Zuster Silje (Alma) werkelijk zo gelijkmoedig en goed als ze zich voordoet? Trauma’s uit het verleden melden zich…

Katrine Brocks' eerste lange speelfilm is een knap geconstrueerde, gevoelige vertelling over de aantrekkingskracht van religie in roerige tijden. Brocks: “Ik denk dat religie iets heel moois kan zijn, maar het kan mensen ook schade toebrengen. De film laat zien hoe wij mensen moeten worstelen om betekenis te vinden in ‘de grote stilte’.”

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes showing explicit sexPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Katrine Brocks

Productiejaar

2022

Productieland(en)

DK

Originele titel

Den store stilhed

Lengte

95 min.

Taal

Deens, Noors

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

still The Great Silence (Katrine Brocks, DK 2022)
still The Great Silence (Katrine Brocks, DK 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op