Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Hand of God (Paolo Sorrentino, IT 2021)

The Hand of God

Bekijk trailer

Paolo Sorrentino / IT, 2021 / 130 min.

Voetbal, film en familie: Paolo Sorrentino keert terug naar het wilde Napels van zijn jeugd, waar Maradona de eer van de stad hoog houdt en Sorrentino’s alter ego, de 16-jarige Fabietto, droomt van een carrière als regisseur.

poster The Hand of God (Paolo Sorrentino, IT 2021)
Napels in de jaren tachtig: de stad is verarmd, vuil en in de greep van de misdaad. Toch hebben de Napolitanen hoop, want de verlosser komt: de beste voetballer ter wereld, Diego Maradona, heeft getekend voor SSC Napoli. Als Maradona de club de ene overwinning na de andere schenkt, staat de stad op d’r kop en het leven van de 16-jarige Fabietto ook.

In The Hand of God (È stata la mano di Dio) keert Paolo Sorrentino (La grande bellezza, Il divo, The Young Pope) terug naar zijn jeugd in Napels. Zijn alter ego Fabietto is omringd door familie, is gek op voetbal en droomt van een carrière als regisseur. Zijn geloof in Maradona – de man van de magische handbal op het WK voetbal 1986 – is rotsvast; de voetbalster zou hem geholpen hebben een tragisch voorval in de familie te doorstaan.

Fellini's Amarcord

Voor zijn autobiografische vertelling liet Oscarwinnaar Sorrentino zich ruimhartig inspireren door Amarcord (1973), de verfilmde herinneringen van Federico Fellini aan zijn geboorteplek. Fellini maakt zelfs zijn opwachting wanneer hij Fabietto’s broer afwijst voor een figurantenrolletje – iets wat Sorrentino’s eigen broer overkwam.

The Hand of God (Grote Juryprijs in Venetië) is een vertelling over volwassen worden (Sorrentino: "Ik bleef altijd maar vastzitten aan m'n zestiende, aan de pijn van die leeftijd") en de kracht van verbeelding. Fictie is mooier dan het echte leven, maar wat het leven echt is kan alleen worden beleefd in fictie, lijkt het motto van Sorrentino.

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes showing explicit sexPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Paolo Sorrentino

Productiejaar

2021

Productieland(en)

IT

Originele titel

È stat la mano di Dio

Lengte

130 min.

Taal

Italiaans

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still The Hand of God (Paolo Sorrentino, IT 2021)
still The Hand of God (Paolo Sorrentino, IT 2021)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op