Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Holdovers (Alexander Payne, US 2023)

The Holdovers

Bekijk trailer

Alexander Payne / US, 2023 / 133 min.

Paul Giamatti (Sideways) en zijn collega-acteurs schitteren in Alexander Paynes vertelling over een kostschoolleraar die in conflict raakt met een intelligente, maar nukkige leerling. Tijd van handeling is de Kerst van 1971, op de achtergrond speelt de Vietnamoorlog. 

poster The Holdovers (Alexander Payne, US 2023)
Giamatti is Paul Hunham, een ietwat chagrijnige in zichzelf gekeerde leraar geschiedenis op een kostchool in New England, waar de kinderen van de elite worden klaargestoomd voor profijtelijke carrières in het ons-kent-ons-netwerk van de rijken. Hunham moet tijdens de kerstvakantie op school blijven om toezicht te houden op de kinderen die niet naar huis kunnen, een van hen is de opstandige tiener Angus.

Om de leerlingen op het rechte pad te houden, overlaadt Hunham ze met studieopdrachten – de briljante onruststoker Angus (debutant Dominic Sessa) komt in opstand. Chef van de schoolcafetaria Mary (Da Vine Joy Randolph) ziet het hoofdschuddend aan vanuit de keuken; zij worstelt met het verlies van haar zoon, die gesneuveld is in Vietnam.

The Holdovers brengt Giamatti en Alexander Payne (Sideways, Nebraska) weer samen in een gelukkige combinatie; Paynes nieuwste werd lovend ontvangen op de filmfestivals als een hartverwarmend drama met komische en melancholische ondertoon.

Bijzondere vertoningen

Details

This movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains scenes of explicit discriminationPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Alexander Payne

Productiejaar

2023

Productieland(en)

US

Originele titel

The Holdovers

Lengte

133 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still The Holdovers (Alexander Payne, US 2023)
still The Holdovers (Alexander Payne, US 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op