Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Holy Mountain (Alejandro Jodorowsky, US/MX 1973)

The Holy Mountain (4K)

Bekijk trailer

Alejandro Jodorowsky / US, MX, 1973 / 113 min.

Kon het na El Topo, dé cultfilm van de jaren 70, nog bonter, nog grotesker, nog krankzinniger? Jazeker. Neem alleen al de scène waarin padden de Mexicaanse revolutie naspelen. In zijn derde speelfilm gooit Jodorowsky alle remmen los.

poster The Holy Mountain (Alejandro Jodorowsky, US/MX 1973)
In Jodorowky's eerste twee films ondernemen de hoofdpersonen een zowel fysieke als spirituele reis naar een mythische bestemming. In The Holy Mountain is het al niet anders wanneer een zwerver de reis naar verlichting aanvaardt, in een gezelschap aangevoerd door een door Jodorowsky zelf gespeelde alchemist.

Net als in voorgangers Fandi y Lis en El Topo heeft Jodorowsky aan een of twee thema's niet genoeg. Ook als regisseur is hij een alchemist, die uit de symboliek en mystiek van oosterse en westerse religies, aangevuld met een forse scheut maatschappelijk engagement, een toverdrank brouwt die de kijker binnen de kortste keren in hogere sferen brengt.

En mocht het verhaal zelf al niet high maken, dan is het Jodorowsky's alle-kleuren-van-de-regenboogpalet wel. Al helpt hij zijn publiek aan het slot ditmaal heel verrassend uit de droom. De financiering van deze filmische LSD-trip kwam voor rekening van het management van The Beatles.

Aandacht voor Jodorowsky

Bij de heruitbreng van klassieker The Holy Mountain (4K-restauratie) door kersverse distributeur Odyssey Classics, zijn ook twee andere gerestaureerde Jodorowskys te zien: El topo en debuutfilm Fando y lis. Driemaal vintage cult!

Bijzondere vertoningen

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains scenes with alcohol and/or drug usePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Alejandro Jodorowsky

Productiejaar

1973

Productieland(en)

US, MX

Originele titel

The Holy Mountain (4K)

Lengte

113 min.

Taal

Spanish, English

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still The Holy Mountain (Alejandro Jodorowsky, US/MX 1973)
still The Holy Mountain (Alejandro Jodorowsky, US/MX 1973)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op