Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
IDFA 2023 The Island 1

The Island

Damien Manivel / FR, 2023 / 74 min.

Op een zomeravond neemt aankomend dansstudent Rosa afscheid van haar vrienden. Deze melancholieke coming of age-film is tegelijk fictie en making-of: scènes van het strandfeestje worden afgewisseld met beelden uit het repetitielokaal.

poster IDFA 2023

Het is het einde van de zomer na de eindexamens. De volgende ochtend zal de Franse Rosa naar Montréal vertrekken om te beginnen aan een dansopleiding. Met haar vrienden viert ze een feestje op de plek aan zee die ze ‘het eiland’ noemen. Een nacht lang wordt er gedronken, gerookt, gekletst, gelachen, gehuild, gevochten, gezoend – tot het licht wordt en er afscheid moet worden genomen. Van elkaar, en van hun gedeelde jeugdjaren.

The Island is tegelijk een fictiefilm en een making-of: scènes op het strand worden afgewisseld met beelden uit de repetitieruimte, waarbij de jonge acteurs (die in beide filmische lagen hun eigen naam dragen) aanwijzingen krijgen van de regisseur of al improviserend hun rol verkennen. Beweging speelt daarbij een belangrijke rol. De film is als een choreografie, een dans van bevriende lichamen, begeleid door terugkerende dialogen en een voice-over. Een afscheid dat wordt herhaald tot het onvermijdelijk is.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Damien Manivel

Productiejaar

2023

Productieland(en)

FR

Lengte

74 min.

Taal

French

Ondertiteling

NONE

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2023

Documentaireliefhebbers kunnen donderdag 9 tot en met zondag 19 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 36ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2023
IDFA 2023 The Island 3
IDFA 2023 The Island 2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op