Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Kid still1

The Kid

‘The Tramp’ beleeft een hoop slapstick-lol met ‘The Kid’, vertolkt door het kindsterretje Jackie Coogan. De twee komen in de onmogelijkste situaties terecht maar weten zich overal uit te redden. Live begeleiding door Yvo Verschoor. Publicist Matthijs De Ridder verzorgt de inleiding.

Poster 203

Als zwerver is Charlie gewend om lekker in z'n eentje rond te boemelen, maar als hij een te vondeling gelegde baby vindt raakt hij toch aan het gezelschap gehecht. Charlie en 'The Kid' blijken een perfect team en beleven veel avonturen. Inmiddels is de moeder de twee op het spoor gekomen en eist haar kind op… wat te doen?

The Kid verscheen na een jaarlange afwezigheid van “The Tramp” in de bioscopen. De film kende een bewogen achtergrond: na het overlijden van zijn jongste kind, een paar dagen na de geboorte, besloot Chaplin, die al langere tijd in een creatieve impasse verkeerde, weer te gaan filmen. The Kid werd geprezen als een stap vooruit: de pure slapstick was in balans door de aandacht voor de karakterontwikkeling en Chaplin was gegroeid: van pure clown naar komiek.

De Belgische essayist en literatuurcriticus Matthijs de Ridder houdt een inleiding (20”). De Ridder schreef de cultuurgeschiedenis De eeuw van Charlie Chaplin, waarin hij door de lens van de beroemde filmmaker en acteur kijkt naar o.a. de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de Depressie van de jaren dertig.

Details

Kid still6 ingekort
Kid still4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op