Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Life of oharu the 3

The Life of Oharu

Kenji Mizoguchi / JP, 1952 / 148 min.

Weinig tekst en veel indringende beelden tekenen Mizoguchi’s vertelling over een ouder wordende geisha die eindigt als eenzame bedelares. The Life of Oharu is een gestileerde tragedie over het lot van de ‘gevallen vrouw’, een thema dat de regisseur aan het hart ging. Dit zelden vertoonde meesterwerk van de Japanse cinema is nu weer te zien in een 4K-restauratie.

Poster life of oharu the

Ooit was Oharu (Kinuyo Tanaka) een verblindend mooie geisha. Nu de ouderdom haar in de greep heeft wordt ze langzaam verstoten naar de onderste regionen en moet ze als bedelares in haar onderhoud voorzien. Van dit gegeven maakte Kenji Mizoguchi een aangrijpende vertelling in hypergestileerde beelden, die niet alleen verbluffen door schoonheid maar ook de emotionele staat van de hoofdpersoon invoelbaar maken.

internationale faam

The Life of Oharu werd in 1952 genomineerd voor de Gouden Leeuw in Venetië, een jaar nadat op hetzelfde festival Akira Kurosawa”s Rashomon was vertoond. Mizoguchi”s geishavertelling bezorgde hem internationale faam, vier jaar voor zijn overlijden, en maakte het Europese publiek opmerkzaam op de bijzondere kwaliteit van de Japanse cinema.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Kenji Mizoguchi

Productiejaar

1952

Productieland(en)

JP

Originele titel

The Life of Oharu

Lengte

148 min.

Taal

Japanese

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Japan Restored

De gouden jaren van de Japanse cinema, de jaren vijftig, komen tot leven in een programma met fonkelnieuwe 4K-restauraties van zeven klassiekers in een door The Japan Foundation georganiseerde internationale tour.

Lees meer
campagnebeeld Japan Restored
Life of oharu the 1
Life of oharu the
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op