Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The Major (2013)

The Major

Rauwe misdaadfilm waarin een majoor van de politie een jongen aanrijdt en voor een dilemma komt te staan. Afdaling in de morele corruptie van Rusland waarbij niemand vrij is van schuld. Bykovs nieuwste film Durak (The Fool) gaat in maart in première. The Major was niet eerder in Nederland te zien.

Poster 0

Op een koude winterdag rijdt Sergej Sobolev, majoor bij een lokaal Russisch politiekantoor, naar het ziekenhuis waar zijn vrouw aan het bevallen is. Hij rijdt roekeloos hard en doodt een jongen van 7 die de straat wil oversteken. Twee opties liggen nu voor hem open: naar de gevangenis gaan of de misdaad verbergen. Sobolev besluit een compromis met zijn geweten te sluiten door een beroep te doen op een collega. Maar de morele corruptie is al een feit, en niemand blijkt vrij van schuld.

Regisseur Bykov speelt zelf een corrupte politieman in deze bikkelharde, realistische misdaadfilm die zich afspeelt op het ondergesneeuwde Russische platteland. Winnaar van de hoofdprijs op het Shanghai International Film Festival en geselecteerd voor de Semaine de la Critique in Cannes.

“…fraai…geloofwaardig… (**** NRC Handelsblad)

“…indringend… (De Telegraaf)

Details

Major 00 08 44 08
The Major (2013)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op