Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Meyerowitz Stories (New and Selected) (Noah Baumbach, US 2017)

The Meyerowitz Stories (New and Selected)

Noah Baumbach / US, 2017 / 112 min.

Dustin Hoffman schittert als patriarch van een disfunctionele New Yorkse familie. Zijn kinderen komen samen voor een familiereünie, waar verborgen spanningen aan de oppervlakte komen – even grappig als tragisch. Ook met Adam Sandler, Ben Stiller en Emma Thompson.

poster The Meyerowitz Stories (New and Selected) (Noah Baumbach, US 2017)

Zoals in veel semi-autobiografisch werk van Baumbach draait zijn tragikomische ensemblefilm om de neurotische telgen van een familie: gepensioneerd kunstprofessor (en ooit veelbelovende beeldhouwer) Harold Meyerowitz (Dustin Hoffman) en zijn twee zonen, de in scheiding liggende Danny (Adam Sandler) en zijn halfbroer, de manager Matthew (Ben Stiller). Jean, de zwijgzaam aanwezige zus, heeft zo haar eigen trauma's te verwerken. De een kreeg te weinig aandacht, de ander juist te veel – de verwijten naar de ijdele, verbitterde patriarch zijn talloos.

De spanningen in de familie nemen toe als het familieappartement in de verkoop gaat. The Meyerowitz Stories (New and Selected) is een bij vlagen briljante, bitterzoete blik op de kwelling die familie kan zijn, met puik acteerwerk en goed geobserveerde scènes over de kleine irritaties tussen familieleden waar een veel groter verdriet achter schuilt.

Vertoning bij de première van Noah Baumbachs White Noise, de verfilming van Don DeLillo's roman. Deze Netflix-original ging in 2017 in première op het filmfestival van Cannes en was in Nederland nog niet eerder op het grote doek te zien.

Reguliere vertoningen

Details

This movie contains scenes of violencePersons under 6 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Noah Baumbach

Productiejaar

2017

Productieland(en)

US

Originele titel

The Meyerowitz Stories (New and Selected)

Lengte

112 min.

Taal

English

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

still The Meyerowitz Stories (New and Selected) (Noah Baumbach, US 2017)
still The Meyerowitz Stories (New and Selected) (Noah Baumbach, US 2017)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op