Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still the most beautiful boy in the world 1

The Most Beautiful Boy in the World

Bekijk trailer

Kristina Lindström, Kristian Petri / SE, 2021 / 93 min.

Hij werd door Visconti uitgeroepen tot ‘mooiste jongen ter wereld’ en was wereldberoemd als ‘Tadzio’ in Death in Venice. De documentaire van Kristina Lindström en Kristian Petri reconstrueert hoe het Björn Andrésen verging na zijn optreden in Visconti’s meesterwerk.

Poster the most beautiful boy in the world
Als de componist Gustav Aschenbach naar Venetië reist om uit te rusten in het Grand Hotel des Bains op het Lido, valt zijn oog op een androgyne verschijning – een jongeling die de volmaakte schoonheid belichaamt. Aschenbach is gebiologeerd door deze jongen, die naar de naam ‘Tadzio’ luistert.

Tadzio werd gespeeld door Björn Andrésen; als 15-jarige koos Luchino Visconti hem om als object van Aschenbachs verlangen dienst te doen.

Andrésens optreden als mysterieuze schoonheid in Visconti’s adaptatie van Thomas Manns novelle Der Tod in Venedig maakte hem op slag beroemd, maar niet gelukkig.

Icoon

De inmiddels 66-jarige acteur neemt ons mee op reis langs zijn persoonlijke herinneringen en het grillige levenspad dat hij aflegde; Andrésen werd homo-erotisch icoon, groeide uit tot popster in Japan, kampte met verslavingen en speelde nog in een dertigtal films en tv-series.

Zijn tijd met Visconti – hij stond drie jaar onder contract - herinnert Andrésen zich als een nachtmerrie en een surrealistische droom. Visconti toonde geen interesse in de jongen als persoon, toonde hem aan de wereld als plaatje om te begeren, maar bekommerde zich niet om het welzijn van een 15-jarige puber.

The Most Beautiful Boy in the World geeft een kijkje achter de schermen van de filmindustrie en hoe die mensen maakt en breekt. Tussen magie en tragiek loopt slechts een dunne lijn, blijkt uit het leven van de man die Tadzio was.

Eye vertoont ter gelegenheid van de release van deze documentaire ook een aantal keer de fraaie 4K-restauratie van Death in Venice.

Reguliere vertoningen

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Kristina Lindström, Kristian Petri

Productiejaar

2021

Productieland(en)

SE

Originele titel

The Most Beautiful Boy in the World

Lengte

93 min.

Taal

Engels, Frans, Italiaans, Japans, Zweeds

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Still the most beautiful boy in the world 2
Still the most beautiful boy in the world 3

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op