Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Old Oak (Ken Loach, GB 2023)

The Old Oak

Ken Loach / GB, BE, FR, 2023 / 113 min.

In een klein stadje dat ooit welvarend was, dreigt de laatst overgebleven pub The Old Oak te moeten sluiten. De onaangekondigde komst van Syrische vluchtelingen brengt onrust, maar biedt ook kansen. Ken Loach's nieuwste film was geselecteerd voor de competitie van Cannes.

poster The Old Oak (Ken Loach, GB 2023)

De plaatselijke pub is zo'n beetje de laatste ontmoetingsplaats voor de bewoners van een verarmd stadje in het noorden van Engeland, dat nooit echt is opgekrabbeld na de teloorgang van de mijnindustrie. De toekomst van de pub van TJ (Dave Turner) hangt aan een zijden draadje. Als de komst van Syrische vluchtelingen ook nog eens allerlei xenofobe reacties oproept, besluit TJ om de nieuwkomers zo goed mogelijk te helpen – tot afschuw van sommige van zijn stamgasten.

Het ontroerende melodrama van Ken Loach en zijn vaste scenarioschrijver Paul Laverty (I Am Daniel Blake, Sorry We Missed You) speelt zich af in 2016 ten tijde van de Brexit – hoewel het woord nooit valt. Temidden van een verdeelde gemeenschap vindt Loach sprankjes hoop, moed, vriendelijkheid en solidariteit. Na Sorry, We Missed You werkte Loach voor deze film opnieuw samen met actrice Debbie Honeywood.

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes of explicit discriminationPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Ken Loach

Productiejaar

2023

Productieland(en)

GB, BE, FR

Originele titel

The Old Oak

Lengte

113 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

still The Old Oak (Ken Loach, GB 2023)
still The Old Oak (Ken Loach, GB 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op