Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
F1 2 three farewells father gravedigger film still 2013 courtesy of the artist 0

The One Minutes: Janis Rafa - Making Hybrids

Videokunstenaar Janis Rafa stelt voor de The One Minutes een serie nieuwe eenminutenfilms samen, getiteld 'Making Hybrids'. Geïnspireerd door antropomorfe dieren en verdierlijkende mensen vroeg ze kunstenaars en filmmakers hun visuele interpretatie te geven van het mensdier, samengevoegd in een lichaam. Aansluitend is haar trilogie Three Farewells te zien.

F3 1 three farewells the last burial film still 2013 courtesy of the artist 1

Janis Rafa (Athene, 1984) heeft een PhD in beeldende kunst van de Universiteit van Leeds en was artist in residence aan de Rijksakademie in Amterdam (2013/2014). Ze gebruikt video om haar ervaringen om te zetten in zorgvuldig gechoreografeerde taferelen.

Three Farewells is een trilogie van begrafenissen: Father Gravedigger (20”), Our Dead Dogs (18”) en The Last Burial (24”). Ieder deel interpreteert het dubbelzinnige concept van dood en angst voor verlies, buiten antropocentrische conventies om. De films zijn opgebouwd uit nauw verweven visuele verhalen, afgeleid van persoonlijke geschiedenissen.

Kunstenaars Janis Rafa, Felix Burger, Helen Dowling en Melanie Bonajo zijn door EYE on Art en The One Minutes, de stichting die de beste eenminuutvideofilmpjes verzamelt en vertoont, uitgenodigd om een avondvullend programma samen te stellen.

De series gaan bij EYE in première en toeren vervolgens langs de musea en culturele organisaties die op The One Minutes zijn geabonneerd.

Details

F2 10 three farewells our dead dogs film still 2013 courtesy of the artist 0
Dogs
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op