Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Fo0058642

The One Minutes: 'The Pack - Impressions from Our Family'

EYE on Art en The One Minutes hebben multimediakunstenaar Felix Burger gevraagd om een nieuwe serie eenminutenfilmpjes samen te stellen. Burger nodigt filmmakers uit om te reageren op een door hemzelf gemaakt eenminutenfilmpje, het thematrefwoord is ‘familiealbum’. 

Fo0058641 0

Bestaat er iets tuttigers dan het in zwaar leder gebonden familiealbum met kiekjes? Niet als het aan Felix Burger ligt. Voor The One Minutes, de stichting die de beste videofilmpjes van een minuut lengte verzamelt en vertoont, stelt hij een programma samen waarin het thema “familie” op een vrije manier wordt uitgewerkt.

Burger maakt een eenminutenfamiliefilmpje en vraagt andere filmmakers en kunstenaars hierop te reageren. “Ze mogen opnames sturen van een familielid, het ouderlijk huis, vakanties, een huisdier, hun favoriete speelgoed; het mag realistisch zijn, absurd, fantastisch, fictief, bizar, abstract, pervers of teder; het mag een geluidsflard zijn, een vaststaand beeld, een gemonteerde sequentie of alleen geluid.” Het aardige is dat bij zoveel variatie in aanpak toch de gemene delers van het onderwerp zichtbaar zullen worden.The One Minutes Series zullen in première gaan bij EYE. De serie zal worden ingeleid door Felix Burger waarna een vertoning zal volgen van Rainer Werner Fassbinder”s 'Angst essen Seele auf”(Alle Türken heißen Ali), 1974. De films worden beschouwd als Fassbinder”s meest krachtigste werken en zijn door velen geëerd als meesterwerk. Het speelt zich af in Burger zijn geboortestad, Munich in de jaren 60 en ook het onderwerp, het esthetische en atmosferische past goed bij The One Minutes Series.

Gedurende de maand februari worden The One Minutes Series getoond in de twintig musea en culturele organisaties die zijn geabonneerd op The One Minutes.

Burger kiest ook een aantal korte films uit de EYE-collectie die verwantschap vertonen met het thema van de avond. Werk van Felix Burger (1982) is tot en met 22 mei te zien in de EYE-groepstentoonstelling Close-up – A New Generation of Film and Video Artists in the Netherlands.

Voor 'The Pack - Impressions from Our Family' selecteerde Felix Burger werk van de volgende kunstenaars:

Gabi BlumMalte BrunsJohannes EversFunda Gül ÖzcanBenedikt HippKorbinian JaudYvonne LeinfelderDenise NieuwejaersEva von PlatenCheng RanLisa ReitmeierHester ScheurwaterJoscha SteffensSophia SüßmilchSmi Vuković

Details

Fo0081519
Fo0081520
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op