Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The other side of hope 26006497 st 2 s high 0

The Other Side of Hope

Aki Kaurismäki / FI, 2017

Het pad van een Finse handelsreiziger kruist dat van Syrische vluchtelingen in Kaurismäki’s nieuwste droogkomische drama die in de competitie van het Filmfestival van Berlijn draaide en een Zilveren Beer won.

The other side of hope 26006497 ps 1 s high 1

The Other Side of Hope is na Le Havre (2011) de tweede film uit Kaurismäki”s trilogie gewijd aan havensteden. Na een stilte van vijf jaar begeeft hij zich met The Other Side Of Hope weer in het vertrouwde Helsinki, waar een Syrische vluchteling asiel hoopt te vinden. Een van poker houdende restauranthouder en een voormalige deur-aan-deurverkoper raakt bevriend met hem en een groep vluchtelingen die ook net in Finland zijn aangekomen.

Zoals altijd lardeert Kaurismäki zijn tragische, droogkomische scènes, opgenomen op 35mm, met veel weemoedige Finse rockmuziek, gespeeld tegen de achtergrond van troosteloze barretjes, sleazy gokhallen en donkere straten.

De handelsreiziger Wikström wordt gespeeld door Sakari Kuosmanen uit The Man Without a Past, Janne Hyytiäinen, Nuppu Koivu en Ilkka Koivula spelen werknemers van Wikströms restaurant Kultainen Tuoppi (“De Gouden Pint”), bijrollen zijn er voor bekende Kaurismäki-acteurs als Kati Outinen.

Vooraf: Kaurismaki”s korte film Valimo (2007, 3'), waarin werknemers van een gieterij tijdens hun lunch kijken naar de film van de gebroeders Lumiére La sortie de l'usine Lumière à Lyon (1895).

Overige voorstellingen 35mm

“...fraai...prachtig...lichte, uit duizenden herkenbare Kaurismäki-eske toon. Zijn gortdroge humor zorgt ervoor dat de humanistische boodschap nooit drammerig aanvoelt. (**** NRC Handelsblad)

“…indrukwekkend…prachtig…fantastische muziekkeuze…juweeltje… (**** De Volkskrant)

“ …Fantastisch…geweldige grijns op je gezicht…geweldig…Voorbeeldig… (**** Trouw)

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Aki Kaurismäki

Productiejaar

2017

Productieland(en)

FI

Originele titel

Toivon tuolla puolen

0

Taal

Fins, Engels, Arabisch, Zweeds

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

The Essential Aki Kaurismäki

Een tiental klassieke titels van Aki Kaurismäki, chroniqueur van Finse melancholie met een absurde twist. Het grootste deel van de films in het programma is afkomstig uit de Eye-collectie en wordt vertoond op 35mm.

Lees meer
campagnebeeld The Essential Aki Kaurismäki
The other side of hope 26006497 st 12 s high 1
The other side of hope 26006497 st 1 s high 0
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op