Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Peasants (DK Welchman & Hugh Welchman, PL/RS/LT 2023)

The Peasants

Bekijk trailer

Hugh Welchman, DK Welchman / PL, RS, LT, 2023 / 116 min.

Handgeschilderde, digitale animatiefilm over leven en gebruiken in een 19e-eeuws Pools dorpje, van hetzelfde regisseursduo dat het Oscargenomineerde Loving Vincent maakte. Boerendochter Jagna streeft naar vrijheid in de liefde, maar moet buigen voor de grootgrondbezitter die haar wil trouwen.

poster The Peasants (DK Welchman & Hugh Welchman, PL/RS/LT 2023)
Lipce, Polen, eind negentiende eeuw. Het pittoreske dorpje leeft al eeuwenlang op het ritme van de seizoenen. Zaaien, oogsten en belasting betalen: zo is het gegaan, zo moet het blijven. Jagna, de struise boerendochter is de onafhankelijke geest die de dingen op haar manier wil doen: verliefd worden op de al getrouwde Antek, bijvoobeeld, de zoon van de grootgrondbezitter.

Het regisseursduo Hugh Welchman en DK Welchman nam de vierdelige roman The Peasants ('Chlopi') van de Poolse Nobelprijwinnaar Władysław Reymont tot uitgangspunt voor een handgeschilderde, digitale animatiefilm over een rurale levenswijze die geheel verloren is gegaan.

The Peasants schildert het idyllisch ogende Poolse landleven aan de hand van het werk van kunstenaars als Józef Chelmonski, Ferdynand Ruszczyc en Leon Wyczólkowski; tegelijkertijd is de film een grootse dramatische vertelling over het harde lot van de boeren en dorpelingen in een grotendeels feodaal systeem – een patriarchale wereld waarin de wensen van vrouwen niet worden gehoord.

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains scenes of explicit discriminationPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Hugh Welchman, DK Welchman

Productiejaar

2023

Productieland(en)

PL, RS, LT

Originele titel

Chlopi

Lengte

116 min.

Taal

Polish

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still The Peasants (DK Welchman & Hugh Welchman, PL/RS/LT 2023)
still The Peasants (DK Welchman & Hugh Welchman, PL/RS/LT 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op