Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Promised Land (Nicolaj Arcel¸ DK 2023)

The Promised Land

Bekijk trailer

Nikolaj Arcel / DK, 2023 / 127 min.

Mads Mikkelsen is de legerkapitein die in naam van de Deense koning een kolonie sticht in het 18e-eeuwse, onherbergzame Jutland – een landheer verklaart hem de oorlog. Nikolaj Arcels westernachtig epos is een groots, gelaagd portret van een man vol tegenstrijdigheden.

poster The Promised Land (Nicolaj Arcel¸ DK 2023)
Denemarken, 1755. Legerkapitein Ludvig Kahlen maakt zich op om op het kale, onvruchtbare heide- en veenland van Jutland een kolonie te bouwen die welvaart moet brengen voor een streek bevolkt door bandieten en geknechte landarbeiders.

Het is ambitie die Kahlen drijft; als hetbastaardkind van een aristocraat en een wasvrouw zet hij alles op alles om te stijgen op de sociale ladder; in ruil voor zijn expeditie naar Jutland zal de koning hem in de adelstand verheffen. Dan is er echter de wrede landheer Frederik de Schinkel, die zich eigenaar van Jutland waant en Kahlen de pas afsnijdt.

Innerlijk conflict

Voor zijn zevende speelfilm koos Nikolaj Arcel (A Royal Affair) het stramien van wat je als een John Ford-western zou kunnen omschrijven; toch is er een verschil: in de psychologische tekening van de hoofdrol toont Kahlen zich als een man van innerlijke conflicten: hij gaat pionierend rücksichtlos op z’n doel af, maar bekommert zich ook om de have-nots met wie hij de kolonie opbouwt – persoonlijke eerzucht en gevoel voor sociale rechtvaardigheid gaan hand in hand.

The Promised Land is een epische vertelling op breedbeeld, een meeslepende historische saga over de strijd van een eenling tegen een overmacht en portret van een complexe held ineen.

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Nikolaj Arcel

Productiejaar

2023

Productieland(en)

DK

Originele titel

Bastarden

Lengte

127 min.

Taal

Deens

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still The Promised Land (Nicolaj Arcel¸ DK 2023)
still The Promised Land (Nicolaj Arcel¸ DK 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op