Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The remix hip hop x fashion3

The Remix: Hip Hop X Fashion

Lisa Cortes, Farah Khalid / US, 2019 / 67 min.

De hiphopscene van de jaren 80 en 90 leek een mannenzaak. Totdat artiesten als Mary J. Blige en Missy Elliott op de voorgrond traden. Documentaire The Remix: Hip Hop X Fashionlaat de invloed zien van vrouwelijke designers en rappers, met aandacht voor fashion architect Misa Hylton en designer April Walker.

Poster the remix hip hop x fashion

De opkomst van hiphop in de jaren 80 en 90, een veelal door mannen gedomineerde scene, beïnvloedde sterk het modebeeld. Toen ook vrouwelijke artiesten als Mary J. Blige, Missy Elliott en Lil” Kim eenmaal onderdeel waren van de gevestigde orde, groeide de invloed van vrouwelijke modeontwerpers en stylistes.

impact

The Remix: Hip Hop X Fashion volgt de opkomst van fashion architect Misa Hylton en streetwear designer April Walker, die hun stempel drukten op het hiphopmodebeeld.

De documentaire toont de impact van deze zwarte vrouwen en ontwerpers als Dapper Dan en Kerby Jean-Raymond op de mode-industrie. Dapper Dan: "Hiphop is een platform voor onze eigen cultuur, waarmee we nieuwe modes en muziek creëren, zonder dat anderen er met de revenuen vandoor gaan."

nieuw initiatief

The Remix: Hip Hop X Fashion is onderdeel van Pepr, een samenwerking van streamingdienst Picl en distributeur Full Color Entertainment.

Details

Regisseur

Lisa Cortes, Farah Khalid

Productiejaar

2019

Productieland(en)

US

Originele titel

The Remix: Hip Hop X Fashion

Lengte

67 min.

Taal

English

The remix hip hop x fashion
The remix hip hop x fashion2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op