Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The river eye filmmuseum01

The River

Ming-Liang Tsai / TW, 1997 / 115 min.

De Taiwanese regisseur Tsai Ming-liang – deze maand in Eye voor een masterclass – ziet non-communicatie en eenzaamheid als hét onderwerp van zijn films, zoals hij vaak schaterlachend heeft uitgelegd. In The River speelt Tsai’s vaste acteur Lee Kang-sheng een jongeman in een zwijgend gezin in miljoenenstad Taipei. Bij Tsai's VR-kunstwerk The Deserted draait Eye alle lange speelfilms van de Taiwanese regisseur. 

Eye the river b1 affiche lr

Drie personages in een appartement: vader, moeder, zoon. Zwijgend passeren ze elkaars levens, emotieloos ondergaan ze de loop der dingen. De moeder heeft een minnaar die pornofilms distribueert, de gepensioneerde vader gaat de baan op in gay-sauna”s en zoon Lee Xiao-kang dobbert door de dagen.

rivier als metafoor

Doelloos rijdt Xiao-kang door de stad; zijn mentale staat lijkt zich te weerspiegelen in de spaarzame handeling: Xia-kang laat zich overhalen om als lijk in de rivier te drijven voor opnamen van de nieuwste film van de – niet onbekende – arthousefilmer Ann Hui.

zilveren beer

Tsai”s derde speelfilm kreeg de Zilveren Beer voor beste regie van het filmfestival Berlijn. Typerend zijn de lang aangehouden totaalshots en het ontbreken van een muzikale score: al het geluid bestaat uit omgevingsgeluid.

The River is nu te zien in een nieuwe digitale restauratie.

grootmeester in eye

Bij de presentatie van The Deserted, Tsai Ming-liang's eerste VR-productie, vertoont het filmmuseum alle lange speelfilms van de Taiwanese grootmeester nog een keer op het grote doek, van Rebels of the Neon God (1992) tot Your Face (2018). Tsai komt ook naar Eye voor een Masterclass bij zijn VR-debuut.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Ming-Liang Tsai

Productiejaar

1997

Productieland(en)

TW

Originele titel

He liu

Lengte

115 min.

Taal

Mandarin Chinese

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Tsai Ming-liang

Bij de presentatie van The Deserted, Tsai Ming-liang's eerste VR-productie, vertoont het filmmuseum alle films van de Taiwanese grootmeester nog een keer op het grote doek, van Rebels of the Neon God tot Your Face.

Lees meer
The Deserted (VR) (Tsai Ming-liang, TW 2018)
The river eye filmmuseum02
The river eye filmmuseum03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op