Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The river eye filmmuseum01

The River

Tsai Ming-liang / TW, 1997 / 115 min.

De Taiwanese regisseur Tsai Ming-liang ziet non-communicatie en eenzaamheid als hét onderwerp van zijn films, zoals hij vaak schaterlachend heeft uitgelegd. In The River speelt Tsai’s vaste acteur Lee Kang-sheng een jongeman in een zwijgend gezin in miljoenenstad Taipei.

Eye the river b1 affiche lr
Drie personages in een appartement: vader, moeder, zoon. Zwijgend passeren ze elkaars levens, emotieloos ondergaan ze de loop der dingen. De moeder heeft een minnaar die pornofilms distribueert, de gepensioneerde vader gaat de baan op in gay-sauna's en zoon Lee Xiao-kang dobbert door de dagen.

Doelloos rijdt Xiao-kang door de stad; zijn mentale staat lijkt zich te weerspiegelen in de spaarzame handeling: Xia-kang laat zich overhalen om als lijk in de rivier te drijven voor opnamen van de nieuwste film van de – niet onbekende – arthousefilmer Ann Hui.

Tsai's derde speelfilm kreeg de Zilveren Beer voor beste regie van het filmfestival Berlijn. Typerend zijn de lang aangehouden totaalshots en het ontbreken van een muzikale score: al het geluid bestaat uit omgevingsgeluid.

Nieuwe digitale restauratie.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultScenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes showing explicit sex

Regisseur

Tsai Ming-liang

Productiejaar

1997

Productieland(en)

TW

Originele titel

He liu

Lengte

115 min.

Taal

Min Nan Chinese

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Eye Classics

Klassiekers te over in de Eye-collectie. En we vertonen ze regelmatig, in allerlei programma’s. Met de nieuwe serie Eye Classics haalt Eye de filmgeschiedenis nog dichterbij. Wekelijks draaien we drie klassiekers uit de collectie onder één herkenbare noemer: Eye Classics.

Lees meer
campagnebeeld Eye Classics
The river eye filmmuseum02
The river eye filmmuseum03

Ook nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op