Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Royal Hotel (Kitty Green, AU/GB 2023)

The Royal Hotel

Bekijk trailer

Kitty Green / AU, GB, 2023 / 91 min.

Tweede lange speelfilm van Kitty Green is een nagelbijtende thriller over twee jonge vrouwen in een uitsluitend door dorstige mannen bevolkte mijnwerkersbar in de 'outback' van Australië. De spanning is om te snijden, een gewelddadige ontknoping kan niet uitblijven….

poster The Royal Hotel (Kitty Green, AU/GB 2023)
De twee Amerikaanse hartsvriendinnen Hanna en Liv trekken backpackend door Australië. De reis brengt hen naar een ruig mijnwerkersstadje in Australiës ‘outback’, waar slechts giftige wilde dieren en woeste mannen met woeste dorst (over)leven.

Geconfronteerd met hun lege portemonnee gaan de twee in op het aanbod van kroegbaas Billy om een centje bij te verdienen als bardames van The Royal Hotel. De mannelijke klandizie legt de vrouwen het vuur aan de schenen, de spanning loopt op.

Publiekslieveling

The Royal Hotel is een knap geconstrueerde, geladen thriller rond een serieus thema: het geweld van de ‘male gaze’ en hoe vrouwen zich daaronder staande houden.

De film – van de maker van The Assistant, Greens beklemmende kijk op de ongezonde verhoudingen in de wereld van de filmstudio’s – groeide uit tot publiekslieveling van het Toronto International Film Festival. The Guardian noemde The Royal Hotel ‘briljant’ en ‘zenuwslopend’, en actrice Julia Garner (Hanna) ‘superbe’.

Details

This movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains scenes of explicit discriminationPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Kitty Green

Productiejaar

2023

Productieland(en)

AU, GB

Originele titel

The Royal Hotel

Lengte

91 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still The Royal Hotel (Kitty Green, AU/GB 2023)
still The Royal Hotel (Kitty Green, AU/GB 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op