Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still The Still Side

The Still Side

Miko Revereza, Carolina Fusilier / PH, AR, 2021 / 70 min.

Een verlaten vakantieresort wordt langzaam overgenomen door de natuur. Waar ooit cruiseschepen aanlegden en families zich vermaakten, heerst nu verval. Een poëtische documentaire die terugblikt op vooruitgang.

poster IDFA 2021

Een verlaten vakantieresort, ergens voor de kust van Mexico. Tussen de betonnen overblijfselen van een hotel en een pretpark wint de natuur gestaag terrein. Uit onzichtbare speakers klinken wervende teksten, die bezoekers moeten lokken naar spectaculaire attracties. Maar er is geen mens te bekennen. De oceaan beukt op de kust en de wind heeft vrij spel.

Terwijl de camera voorzichtig deze verlaten beschaving verkent, klinken in de voice-over de stemmen van een jonge vrouw en man. In tastende gesprekken behandelen ze verschillende onderwerpen, van het bestaan van een mysterieus zeemonster tot niet ingeloste beloftes van vrijheid en vooruitgang.

Tekst en beeld verhouden zich op speelse wijze tot elkaar. The Still Side is een poëtische film die de kijker uitnodigt zich open te stellen voor de schoonheid van verval. Staat dit afbrokkelende hotel, gebouwd in een tijd van hoopvol en ongebreideld kapitalisme, voor de uitwassen van het neoliberalisme? Of kijken we simpelweg naar de almacht van de natuur?

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Miko Revereza, Carolina Fusilier

Productiejaar

2021

Productieland(en)

PH, AR

Lengte

70 min.

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2021

Documentaireliefhebbers kunnen 17 tot en met 28 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 34ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2021
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op