Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Sweet East (Sean Price Williams, US 2023)

The Sweet East

Bekijk trailer

Sean Price Williams / US, 2023 / 104 min.

Absurde en humoristische roadmovie met eclectische soundtrack en bizarre plotwendingen. Filmmaker Sean Price Williams schept in zijn debuut een wereld vol cinefiele verwijzingen en scherpe satire en toont zo de absurditeiten van het hedendaagse Amerika.

poster The Sweet East (Sean Price Williams, US 2023)

Middelbare scholiere Lillian, gespeeld door Talia Ryder (Never Rarely Sometimes Always), is een engelachtige maar passieve scholiere die zich verveelt tijdens haar schoolreis naar Washington D.C. Wanneer ze afgezonderd raakt van haar groep, gaat ze zelf op verkenning uit en begint een roadtrip langs de steden en bossen van de oostkust van de Verenigde Staten.

Gescheiden van haar klasgenoten tuimelt ze als een Alice in Wonderland in een absurdistisch hol, waar ze mensen uit verschillende subculturen ontmoet: neonazi's, Qanon-supporters en hipster filmmakers. Maar onbevangen en onbevreesd als ze is, weet Lilian zich steeds weer uit benauwde situaties te redden.

The Sweet East is het regiedebuut van Sean Price Williams die bekend is als cinematograaf (Good Time, Marjorie Prime). De cast bestaat naast Talia Ryder, die ook het openingsnummer inzong, uit Earl Cave (The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry), Ayo Edebiri (The Bear, tv) Jacob Elordi (Priscilla) en Simon Rex (Red Rocket). De film beleefde vorig jaar zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes en won daarna op verschillende internationale festivals al heel wat prijzen.

Voorfilm

Voorafgaand aan de vertoning van The Sweet East kun je kijken naar de korte film Triumph of the Wild (5') van Martha Colburn, een animatiefilm over de wijze waarop het jachtinstinct de oerdrift is waarop de Amerikaanse samenleving is gebaseerd: de neiging tot destructief geweld en de dominante hang naar het ongebreidelde gebruik van wapentuig.

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Sean Price Williams

Productiejaar

2023

Productieland(en)

US

Originele titel

The Sweet East

Lengte

104 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still The Sweet East (Sean Price Williams, US 2023)
still The Sweet East (Sean Price Williams, US 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op