Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Tiger mountain

The Taking of Tiger Mountain (3D)

Daags voor de opening van het Hong Kong Film Panorama vertoont EYE i.s.m. Cinemasia een recente Hong Kong-film, het vorig jaar uitgebrachte The Taking of Tiger Mountain. Deze spectaculaire 3D-productie, over de nasleep van de Tweede Wereldoorlog in het door burgeroorlog geteisterde China, markeert de comeback van de legendarische actieregisseur Tsui Hark.

Tracks in the snowy forest poster

The Taking Of Tiger Mountain speelt zich af vlak na de Tweede Wereldoorlog in een besneeuwd Noord-China. Daar woedt een gewelddadige burgeroorlog tussen plunderende bandieten en het Volksbevrijdingsleger. Eenheid 203, een bonte verzameling van zo”n dertig soldaten, onder leiding van kapitein Jianbo (Kenny Lin), krijgt de opdracht om de meeste gevreesde van deze bandieten, Lord Hawk (Tony Ka Fai Leung), uit te schakelen.

Hawk commandeert zijn bandietenleger vanuit een ondoordringbaar fort bovenop de Tijgerberg, waar hij een grote hoeveelheid door de Japanners achtergelaten wapens heeft verzameld. Omdat de soldaten van het Volksbevrijdingsleger zwaar in de minderheid zijn stuurt de kapitein Yang (Hanyu Zhang), een van zijn beste mannen, erop uit om de gewetenloze bende van Hawk undercover te infiltreren. Wat volgt is een dodelijk kat-en-muisspel, waarbij zowel Yang als Jianbo de bloeddorstige Hawk te snel af moeten zijn.

The Taking of Tiger Mountain markeert de terugkomst van de legendarische actieregisseur Tsui Hark, door de beste elementen van het avonturengenre, de Hollywood- kaskraker en de Hong Kong-actiefilm te verenigen. Harks verfilming van de bekende Chinese roman Sporen in het besneeuwde bos is zowel historisch drama als een fascinerend spektakel dat het gros van verwante Hollywood-producties weet te ontstijgen.

Details

The taking of tiger mountain 9
Taking articlelarge
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op