Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Valleyofhuntedmen still2

The Valley of Hunted Men

Dat de grens tussen de VS en Mexico altijd poreus geweest is, bewijst deze western uit de vroege tijd van de cinema. De sheriff die jaagt op een bende smokkelaars luistert naar de naam Buffalo Bill Jr. en dat is niet voor niets… Live begeleiding door Mark Tuinstra en ensemble.

Valleyofhuntedmen ps

“Buffalo Bill Jr.” is de bijnaam van de zeer ambitieuze sheriff Tom Mallory. Hij is net toegetreden tot de grenspolitie van Arizona en pocht dat hij binnen drie dagen de gevreesde smokkelbende van “Frenchy” Durant zal oprollen. Mallory vertrekt naar Mexico, weet de bende uit de tent te lokken en drijft de bandieten regelrecht in de armen van de politie.

The Valley of the Hunted Men was de laatste aflevering van een 27-delige stille westernserie van filmmaatschappij Action Pictures met Jay Wilsey (“Buffalo Bill Jr”) in de hoofdrol. De film werd merendeels in de studio opgenomen, maar bevat ook indrukwekkende natuuropnamen van Arizona en Mexico.

Live begeleiding door Mark Tuinstra (elektrische gitaar), Natalio Sued (basklarinet en gitaar), Maarten Ornstein (basklarinet en baritongitaar).

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op