Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The wild goose lake eye filmmuseum 1

The Wild Goose Lake

Yi'nan Diao / CN, FR, 2019 / 113 min.

Virtuoze neo-noir over de leider van een beruchte motorbende, en een prostituée die er alles voor over heeft haar vrijheid terug te winnen. In dit visueel spektakel ontmoeten ze elkaar als hij aan een bloederige bendeoorlog probeert te ontsnappen. Beiden bevinden ze zich op een dood spoor, wanhopig op zoek naar een uitweg.

Poster the wild goose lake eye filmmuseum

Wanneer de leider van een beruchte motorbende per ongeluk een agent doodschiet en er een prijs op zijn hoofd komt te staan, slaat hij op de vlucht. Achtervolgd door zowel politie als gangsters die uit zijn op het tipgeld, verstopt hij zich aan de oevers van het Wildeganzenmeer waar een mysterieuze prostituee hem hulp biedt in ruil voor haar vrijheid. Beiden bevinden ze zich op een doodlopend spoor, wanhopig op zoek naar een uitweg. Samen zijn ze bereid om nog één laatste keer te gokken en hun lot op het spel te zetten.

neon

Na het succes van Gouden Beer-winnaar Black Coal, Thin Ice is regisseur Diao Yinan terug met de virtuoze neo-noir The Wild Goose Lake, een in neon doordrenkt visueel spektakel over een spannende klopjacht door de straten van hedendaags China. Diao”s kleurrijke, gestileerde film was geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes en kreeg er lovende recensies van de internationale pers.

voorfilm Arjan Wildschut

In Hard Boiled Chicken (NL 2006, 5”) verdedigen een kip en een haan hun pas gelegde eitje tegen de boer en een agressieve kat. Stille boerderijdetective, gefilmd in sepiatinten, met een knipoog naar filmklassiekers. Voorzien van jazzy soundtrack.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violence

Regisseur

Yi'nan Diao

Productiejaar

2019

Productieland(en)

CN, FR

Originele titel

Nan Fang Che Zhan De Ju Hui

Lengte

113 min.

Taal

Chinees

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

The wild goose lake eye filmmuseum 6
The wild goose lake eye filmmuseum 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op