Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The wizard of oz original 0

The Wizard of Oz

Victor Fleming / US, 1939 / 101 min.

Klassieke musical over Dorothy, een weeskind uit Kansas dat als een Alice in Wonderland terechtkomt in Oz en sprookjesachtige avonturen beleeft. Uiteindelijk lijkt Dorothy (Judy Garland) het ware geluk toch in haar eigen achtertuin te vinden. Digitale 4K-restauratie.

Poster wizard of oz 0

Het zal je maar gebeuren: opgepakt worden door de wind en in het magische land van Oz wakker worden. Weeskind Dorothy Gale woont bij haar oom en tante in Kansas; op een dag wordt de boerderij getroffen door een tornado, Dorothy raakt bewusteloos en komt weer bij het prachtige land van Oz, een magische plek met heksen, dwergen en tovenaars.

onverwachte vrienden

De enige die Dorothy kan helpen om weer naar huis terug te keren, is de Wizard of Oz. De reis naar zijn kasteel, over de “yellow brick road”, is een enerverende tocht waarbij Dorothy wordt bijgestaan door een aantal onverwachte vrienden: The Scarecrow, The Tin Man en The Cowardly Lion.

The Wizard of Oz - keuzefilm bij het Alice in Wonderland-programma - is een klassieker die je steeds weer opnieuw kunt zien. De film staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst, niet in het laatst vanwege het briljante gebruik van Technicolor, voor de scènes in 'wonderland' Oz. De zestienjarige Judy Garland won voor haar optreden in The Wizard haar eerste en enige Academy Award.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 6 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Victor Fleming

Productiejaar

1939

Productieland(en)

US

Originele titel

The Wizard of Oz

Lengte

101 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Virtual Reality in Eye

Virtual Reality-producties vormen een steeds belangrijker deel van de filmervaring, reden voor Eye om er aandacht aan te besteden in een apart programma, Virtual Reality in Eye. Hierin is de blik niet gericht op het oppervlak van het filmdoek maar beweeg je je virtueel driedimensionaal door een ontworpen ruimte die je aan alle kanten omringt en onderdompelt.

Lees meer
Xtended: Angels in Amsterdam in Eye
Wizard11
Annex20 20hamilton20margaret20wizard20of20oz20the 06
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op