Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Wolf of Wall Street (Martin Scorsese, US 2013)

The Wolf of Wall Street

Martin Scorsese / US, 2013 / 180 min.

In deze hyperenergieke beursmakelaarssatire over de rise and fall van de gladde geldwolf Jordan Belfort haalt Scorsese uit naar de hebzucht van het hedendaagse kapitalisme, waar het moreel besef van de beurshandelaars net zo snel verdwijnt als hun miljoenen binnenstromen.

poster The Wolf of Wall Street (Martin Scorsese, US 2013)

Scorsese maakte van zijn adaptatie van de roman van oplichter/beurshandelaar Jordan Belfort een koortsige trip, met hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio in topvorm.

DiCaprio speelt een variant op een typisch Scorsese-personage: Belfort is een evangelische handelaar in geld en macht die zijn personeel opzweept met grootse financiële beloftes en over the top bedrijfsfeestjes organiseert met gratis prostituees, hectoliters champagne en wedstrijdjes dwergwerpen.

The Wolf of Wall Street toont de ergste excessen van het casinokapitalisme. Het hedendaagse Amerikaanse kapitalisme draait op witgewassen crimineel geld en met schimmige speculaties behaalde superwinsten. Films als The Wolf of Wall Street verbeelden dit op een pregnante manier.

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Martin Scorsese

Productiejaar

2013

Productieland(en)

US

Originele titel

The Wolf of Wall Street

Lengte

180 min.

Taal

English

Drager

DCP

Onderdeel van

Cinema Ecologica

Veel is onzeker in het leven, behalve één ding: de klimaatcrisis. Hoe filmregisseurs de verhouding tussen de mens en planeet Aarde hebben verbeeld, zie je bij Cinema Ecologica: van nagelbijtende rampenfilm tot kunstzinnige meditatie, van romantische natuurervaring tot verbijsterende sciencefiction.

Lees meer
campagnebeeld Cinema Ecologica
still The Wolf of Wall Street (Martin Scorsese, US 2013)
still The Wolf of Wall Street (Martin Scorsese, US 2013)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op